Besplatno savjetovanje

Ako se želite prijaviti na besplatno savjetovanje u vezi Sentis testiranja, kliknite ovdje.

Pročitajte više

 
 
 

Potek testiranja

Test Sentis vam na temelju vaše genetske predispozicije daje ocjenu rizika za razvoj nasljednog raka dojke i jajnika.


1. korak: savjetovanje kod doktora i naručivanje testa

Sa svojim osobnim doktorom se dogovorite za savjetovanje glede Sentis genetskog testiranja. Na temelju povijesti bolesti raka u vašoj obitelji i riziku za oboljenje od nekog od nasljednih oblika raka možete odlučiti koji SENTIS paket bi za vas bio najbolji.

 

2. korak: uzimanje uzorka

SENTIS Basic in Standard su jednostavni testovi koji zahtijevaju samo 2 ml sline. Uzorak se pohrani u za to pripremljen spremnik. Spremnik uzorka predate svom doktoru i ujedno ispunite testnu dokumentaciju.

 

3. korak: slanje uzorka

Nakon uzimanja uzorak se šalje  u partnerski laboratorij gdje se obavlja analiza. Tamo se najprije iz uzorka sline izolira DNK, te se ona potom analizira s najnovijim metodama masovnog paralelnog sekvenciranja.

 

4. korak: primitak rezultata i izvještaj

Slijedi analiza genomskih sekvenci te usporedba s referentnim genima, što dovodi do spoznaje o prisutnosti/odsutnosti mutacija u testiranim genima. U slučaju otkrivenih mutaciju iste se klasificiraju u različite razrede utjecaja na razvoj bolesti. Rezultati cjelokupne analize, zajedno s njihovom interpretacijom, su onda poslani doktoru koji vas je uputio na testiranje. U slučaju otkrivenih mutacija dostupno vam je genetsko savjetovanje.

 

Rezultati testiranja su uobičajeno dostupni u roku četiri tjedna od uzimanja uzorka.

 
 
 
 
 
 
 
 
SLAŽEM SE

Internet stranica koristi kolačiće za bolje djelovanje

Pregledavanjem po našoj internet stranici se slažete da možemo koristiti kolačiće koji su namijenjeni vašem boljem korisničkom iskustvu na našoj stranici. Za vlastite potrebe analitike koristimo Google Analytics koji u tu svrhu namjesti kolačiće (obriši GA kolačiće). Više o kolačićima.