Besplatno savjetovanje

Ako se želite prijaviti na besplatno savjetovanje u vezi Sentis testiranja, kliknite ovdje.

Pročitajte više

 
 
 

Kada je pravo vrijeme za testiranje?

Dr. Mary-Claire King, koja je otkrila poveznicu između BRCA gena i sklonosti pacijenata prema raku dojke i jajnika, govori ovako (preuzeto iz intervjua):

"Vjerujem da bi svakoj žena nakon 30. godine moralo biti omogućeno testiranje gena BRCA1 i BRCA2. Polovica žena s prisutnom mutacijom BRCA1 i BRCA2 naime nema niti jednog bliskog rođaka s bolešću i uopće ne zna da nosi mutaciju. "

 

To je utemeljila sljedećim:

"Svakoj osobi oboljeloj od raka, koja se otkrije kada je rak već razvijen, je propao pokušaj za njegovo sprječavanje."

 

Zašto biste se testirali s testom Sentis?

Testom Sentis možete provjeriti prisutnost mutacija za koje znamo da mogu imati neposredan utjecaj na vaše zdravlje. Svjesnost da je mutacija prisutna/odsutna je važna informacija za nas same, ali i za naše bližnje. Što se ranije testirate, prije možete uvesti potrebne promjene. Više o tome, kakve su vaše mogućnosti nakon napravljenog testa, možete pronaći ovdje.

Na grafu ispod možete vidjeti usporedbu preživljavanja između ljudi gdje je rak otkriven u početnoj fazi u odnosu na one gdje je rak otkriven u kasnijim fazama. Što je ranija faza otkrivanja, veće mogućnosti imamo za liječenje raka. To je dodatan razlog za rano testiranje i testove probira (screening) odmah nakon 30. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
SLAŽEM SE

Internet stranica koristi kolačiće za bolje djelovanje

Pregledavanjem po našoj internet stranici se slažete da možemo koristiti kolačiće koji su namijenjeni vašem boljem korisničkom iskustvu na našoj stranici. Za vlastite potrebe analitike koristimo Google Analytics koji u tu svrhu namjesti kolačiće (obriši GA kolačiće). Više o kolačićima.